Kuru Maya Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
06 Temmuz 2024

Kuru Maya Maskesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Maya Maskesi ve Faydaları

Kuru maya maskesi, yağlı, kuru, solgun ve siyah nokta oluşumuna yatkın cilt yapısına sahip kişiler için hazırlanışı ve uygulanışı oldukça kolay ve etkili bir maske türüdür. Cildi nemlendirici, yenileyici ve temizleyici etkisi bulunmaktadır. Kuru maya, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin olduğu için düzenli kullanıldığında cildin ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Düzenli kullanımlarda ciltte oluşan kırışıklıkları azaltır ve cildin nem dengesini korur.

Kuru maya maskesi ayrıca egzama ve dermatit gibi cilt problemlerine karşı da iyi gelir. Tıbbi tedaviye destek amacıyla alternatif olarak bu tür hastalıklarda kullanılabilir.

Kuru Maya Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • İçerisinde yer alan B6 vitamini sayesinde cilt kuruması ve sivilcelere karşı iyi gelir.
  • İçerisinde yer alan B2 vitamini cilt hücre üretimini artırır ve cildin yenilenmesini sağlar.
  • B3 vitamini içeriği cildin yumuşamasını sağlayarak nem oranını dengeler.
  • B1 vitamini güçlü antioksidan özelliği taşır. Bu özelliği ile cildi yaşlanmaya karşı korur ve cilt lekelerini giderir.
  • Potasyum içeriği ciltte pullanma ve kuruma gibi belirtileri azaltır.

Farklı Kuru Maya Maskesi Tarifleri

Cilt Yenileyici Maya Maskesi

Soluk, kuru ve yıpranmış ciltler için mükemmel etkisi olan bir maske tarifidir. 1 yemek kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı yağsız yoğurt ile karıştırılarak cilde tatbik edilir. Yüz ile dekolte bölgesine de sürülebilir. Cilde uygulandıktan yarım saat sonra ılık su yardımı ile yıkanır. Cilt temizlendikten sonra kurulanır ve uygun bir nemlendirici sürülür. Haftada 1 defa uygulanabilir.

Yağlı Ciltler İçin Kuru Maya Maskesi

Cilt yapısının aşırı yağlı ve gözenekleri tıkalı olan kişiler için olumlu sonuçlar yaratabilecek bir maske tarifidir. Cildin yağ oranını dengeler, tıkalı gözenekleri açar ve sivilceleri kurutur. 1 çorba kaşığı kuru maya, 10 damla limon suyu bir kâsenin içinde homojen bir şekilde karıştırılır. Elde edilen maske tabaka şeklinde yüze sürülerek 20 dakika bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra ılık su yardımı ile ciltten arındırılır. Yüz kurulandikten sonra uygun bir nemlendirici kullanılabilir. Bu maske güneşe karşı hassasiyeti artırabilir. Bu nedenle gece yapılması daha uygundur.

Sivilceler İçin Kuru Maya Maskesi

Sivilceleri kurutmak ve yeni sivilce oluşumunu engellemek için kullanılabilir. 1 çorba kaşığı kuru maya, 2-3 damla çay ağacı yağı, 4 damla limon suyu ve 2 şeker kaşığı elma sirkesi homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karışım cilde masaj yapılarak tatbik edilir ve 15 dakika sonra bol su ile yıkanır. Haftada bir defa uygulanabilir.

Cilt Lekeleri İçin Kuru Maya Maskesi

Yarım çorba kaşığı kuru maya, 2 tane çilek, 1 çorba kaşığı lavanta yağı kullanılarak maske hazırlanabilir. 2 adet çilek çatal yardımı ile ezilir ve üzerine diğer malzemeler eklenir. Homojen bir şekilde karıştırılarak dekolte bölgesi ile yüze sürülür. 10 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Haftada 2 defa uygulanabilir.

Ekstra Bilgiler ve Öneriler

Kuru maya maskesi uygulamadan önce cildin temiz olması önemlidir. Maskenin daha etkili olması için cildi arındırmak ve gözenekleri açmak amacıyla buhar banyosu yapılabilir. Ayrıca, kuru maya maskesi uygulaması sonrasında cildi nemlendirmek için doğal ve cilt tipine uygun nemlendiriciler kullanılması önerilir. Maskenin etkisini artırmak için, maskeyi uyguladıktan sonra ılık bir havlu ile üzerini örtmek de faydalı olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Maske Tarifi ve Malzemeleri

Maske Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Akı Saç Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Akı Saç Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Gençleştiren Maske Tarifi ve Malzemeleri

Gençleştiren Maske Tarifi ve Malzemeleri

Maske Çeşitleri Nelerdir?

Maske Çeşitleri Nelerdir?

Gül Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Gül Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Maya Maskesi Nasıl Yapılır?